Microsoft, bulut müşterilerimizin dahil olduğu geleneksel CSP programında, Ocak ayından itibaren bazı önemli değişiklikleri uygulayacağı, New Commerce Experience (NCE) programını duyurdu.

Microsoft NCE programı her ölçekteki bulut müşterilerimizin, satın alma süreçlerini basitleştirmek, iş gereksinimlerine göre farklı abonelik modelleri sunmak, lisanslamayı basitleştirmek ve fiyat artışlarının etkisinden korumayı hedeflemektir.

Microsoft, NCE programını 1 Ocak 2022 tarihinde devreye aldı ve 01 Mart 2022 tarihine kadar geleneksel CSP programıyla birlikte uygulamaya devam edecek.1 Mart 2022 tarihinden sonra tüm yeni abonelikler, yenilemeler artık NCE program koşullarına göre gerçekleştirilecek. Haziran 2022 tarihinden sonra devam eden tüm bulut abonelikleri NCE koşulları altında, NCE programına transfer edilecektir.

1 Mart tarihinde Microsoft, aylık abonelik fiyatlarında değişikliğe gidecek ve yıllık aboneliklerde, bulut müşterilerimize fiyat avantajları sunacak. Geleneksel CSP modelinde bulut müşterilerine aylık abonelik seçeneği ile sunulan bazı ürünler sadece yıllık taahhüt seçeneği ile sunulacak.

Microsoft ‘un fiyat değişiklikleri hakkındaki duyurusuna Microsoft 365 için yeni fiyatlandırma bağlantısından erişebilirsiniz.

New Commerce Experience program koşulları hakkında bilgi edinmek ve gerçekleşecek fiyat değişikliklerden etkilenmemek için ATM Bilgisayar satış temsilcinize ulaşarak bilgi alabilir veya satis@atmbilgisayar.com.tr adresimizden bizlere ulaşabilirsiniz.

 

 Microsoft NCE ile uygulanacak temel değişiklikler;

 

Aylık Abonelikler:

·        Aylık abonelikler, lisans sayısının her ay sonunda artırılmasına, azaltılmasına veya iptal edilmesine izin veren seçenekler sunar.

·       Aylık abonelikler, yıllık abonelik fiyatlarına oranla yaklaşık %20 daha yüksek olmasına karşın, bulut müşterilerimize, aboneliklerinde aydan aya artırım, azaltım ve değişiklik yapma esnekliği sağlar.

·     Aylık aboneliklerde fiyat koruması yoktur. Microsoft tarafından uygulanan fiyat değişiklikleri aylık dönem sonu fiyatlarına uygulanır.

·        Aynı ürün, aylık ve yıllık seçenekleri ile eş zamanlı olarak tercih edilebilir. Bu seçenek, müşterilerimizin değişkenlik gösteren sayıdaki aboneliklerini aylık, dönem boyunca değişkenlik göstermeyen aboneliklerini yıllık olarak tercih etme olanağı sunmaktadır.

·     Sipariş edilen abonelikler sadece ilk 72 saat içerisinde iptal edilebilir. Aylık dönem içerisinde lisans sayıları arttırılabilir, üst paketlere eşit sayıda yükseltilebilir, ancak alt paketlere düşürülemez ve iptal edilemez.

·        Bazı ürün aboneliklerinde aylık dönem seçeneği bulunmayacaktır.

 

Yıllık abonelikler:

·        12 aylık abonelikler, bulut müşterilerimize 12 boyunca fiyat koruması ve aylık aboneliklere göre uygun maliyet seçenekleri sunar.

·        Aynı ürünler, yıllık ve 12 aylık seçenekleri ile eş zamanlı olarak tercih edilebilir. Bu seçenek, müşterilerimizin dönem boyunca değişkenlik göstermeyen sayıdaki aboneliklerini yıllık olarak, değişkenlik gösteren sayıdaki aboneliklerini aylık tercih etme olanağı sunmaktadır.

·        Sipariş edilen abonelikler ilk 72 saat içerisinde iptal edilebilir. 12 Aylık dönem içerisinde abonelik lisans sayıları arttırılabilir, eşit sayıda üst paketlere yükseltilebilir, ancak alt paketlere düşürülemez ve iptal edilemez.

  

36 aylık abonelikler:

·        36 aylık abonelikler, bulut müşterilerimize 36 boyunca fiyat koruması ve aylık aboneliklere göre daha uygun maliyet seçenekleri sunar.

·    Aynı ürünler, aylık, yıllık ve 36 ay seçenekleri ile eş zamanlı olarak tercih edilebilir. Bu seçenek, müşterilerimizin dönem boyunca değişkenlik göstermeyen aboneliklerini 36 ay, değişkenlik gösteren sayıdaki aboneliklerini 12 ay olarak veya aylık tercih etme olanağı sunmaktadır.

·     Sipariş edilen abonelikler ilk 72 saat içerisinde iptal edilebilir. 36 aylık dönem içerisinde lisans sayıları arttırılabilir, eşit sayıda üst paketlere yükseltilebilir, ancak alt paketlere düşürülemez, lisans sayısı azaltılamaz ve iptal edilemez.

·        36 aylık bulut abonelikler, şu an için sadece Dynamics ürün ailesi içerisindeki bazı ürünler için seçenek olarak sunulmaktadır.

 Not:

Microsoft NCE değişiklikleri, ticari lisanslamalar için geçerli olup akademik, kar amacı gütmeyen ve kamu lisanslamaları için Microsoft tarafından herhangi bir duyuru yapılmamıştır.